actueel

Sinds 2007 ben ik de vormgever van de aanbiedingscatalogus van de uitgeverijen Athenaeum en Querido. In de loop der jaren hebben we verschillende kleine en grotere veranderingen doorgevoerd. Vanaf de zomeraanbieding van dit jaar, wordt de catalogus voor het eerst niet meer gedrukt. De vertegenwoordigers presenteren de aanbieding op een iPad aan de boekhandel. De vormgeving is hierop aangepast. Deze presentaties zijn ook online te vinden. 

Athenaeum Zomer 2024
Querido Zomer 2024

 

Voorplat Hans Raben

 

 

 

Soms wordt ik gevraagd een boek vorm te geven dat door de auteur in eigen beheer wordt uitgegeven. Zo werkte ik het afgelopen jaar aan The art behind the wordsExploring the gap between criticism and the paintings van Hans Raben. Ik maakte ook het binnenwerk op. Het boek is vanaf half april verkrijgbaar via
boekenbestellen.nl en bij de lokale boekhandel.

 

 

 

Irene.
Vorig jaar was een rustig jaar. In de zomer werkte ik daarom aan een eigen projectje. In mijn studententijd danste ik in het showballet van Irene Welter. Op een reünie kwamen er zoveel mooie herinneringen boven, dat Yvon besloot ze te verzamelen. En ik moest daar natuurlijk een leuk boekje van maken. Het werd een pastiche op de Linda, compleet met ‘dingen waar we dol op zijn’ als nepwimpers en netkousen. Het is een mooi eerbetoon aan Irene geworden.

Irene Omslag

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na 11 jaar heb ik mijn kantoor in DaVinci Creatieve Ruimtes opgezegd en houd ik weer kantoor aan huis. Met beide grote iMacs naast elkaar was het prettig werken aan de opmaak van de FORUM Geschiedenis methode voor Staal & Roeland en Boom VO! In de afgelopen maanden maakte ik vier boeken: een tekstboek en een opdrachtenboek voor 4, 5 en 6 vwo, en een tekstboek en een opdrachtenboek voor 4 en 5 havo. Het basisontwerp is van René van der Vooren.

Tekstboeken Forum

Forum tekstboek VWO energie Forum tekstboek VWO Slavernij

Sofie en de olifanten voorplat rgb

De Sofie serie van Edward van de Vendel is compleet! Deel 6 ligt binnenkort in de winkel.

De boeken van Sofie

Lang geen nieuw werk geplaatst, daarom nu een paar omslagen van de grote stapel boeken. Sara Gruen en Ian Overton zijn aanpassingen van de originele omslagen. De Homesman maakt gebruik van het beeld van de film die naar aanleiding van het boek gemaakt is.

boekomslagen

Voor de educatieve uitgeverij Noordhoff deed ik de restyling van de omslagen voor
Plein M, een methode voor het vak Mens en Maatschappij voor het VMBO.

Plein M Cover 2 LBK leerwerkboek A 300 dpi rgb

Plein M

 

Voor Noordhoff Health deed ik de beeldredactie van een groot aantal van de omslagen voor de titels in de serie NU Zorg, een serie boeken voor het MBO verpleging en verzorging.

NU Zorg covers

 

 

Binnenkort in de boekhandel: Pepijn Vloemans, Survivalgids voor het consumptieparadijs.

‘Vroeger was de mens zondig omdat hij uit het paradijs verdreven was; vandaag voelen we onbehagen omdat we in een consumptieparadijs geboren zijn.’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 22 mei was de online lancering van het INHOPE Annual Report 2012. INHOPE is een internationale, overkoepelende organisatie van alle meldpunten sexueel kindermisbruik online.

Dit jaarverslag, dat ook in druk verschijnt, staat als interactieve pdf online. Als je klikt op het logo van een van de leden, kom je direct op de webpagina van de betreffende organisatie. Joris Fiselier maakte de interactieve pdf en tekende de infographics. Ik deed de vormgeving in opdracht van Inspiring Data.

 

 

Wonder, over een jongen met een ernstige gezichtsafwijking, nu al in tweede druk.

 

25 januari verscheen Waarom ik geen strenge moeder ben (terwijl ik dat wel zou willen zijn) van Iris Pronk. Op het omslag het idool van ouders die zelf opgroeiden in de jaren zeventig: een

Pipi Langkous meisje. Als je bent opgegroeid met dit kind dat zich lekker van niemand iets aantrok, is het niet zo verwonderlijk dat je tot een generatie ouders behoort die wat  minder consequent en streng zijn…

Op Trouw online:
Het grote opvoed onderzoek.
Veel aandacht voor dit boek dus!

 

 

Diepe wonden van Nele Neuhaus is uit. Ook van Sneeuwitje moet sterven, genomineerd voor een Crimezone Award, maakte ik het nieuwe omslag.